Rood

Rode wijn van Slow Wines

We bieden diverse prachtige rode wijnen aan uit allerlei landen uit de wereld.

Uit Chili
De Clos de Lolol van Araucano, Francois Lurton, een blend van diverse druivenrassen met een volle, rijke smaak. En de Carmenere van Ycaro, in de Hamersma van 2013 omschreven als een “stoere wijn”.

Uit Argentinië
Een stevige Malbec, een van oorsprong Frans druivenras dat het heel goed doet in Argentinië en daar een eigen karakter heeft ontwikkeld.

Uit Italië
Van Podere Casaccia in Toscane hebben we 3 top wijnen van oude druivenrassen, die groeien op een prachtig terrein met olijven, diverse fruitbomen, in een omgeving met veel wild.

Alessandro van Podere Fornace Prima uit Toscane maakt een traditionele Chianti en veel smaak en energie.

Van Lunaria uit Abruzzo de Coste di Moro van de Montepulciano d’Abruzzen druiven, een heerlijk karaktervolle wijn, met een overweldigende zomerse smaak, zonder stroefheid. Ook de Bucefalo een wijn gemaakt op de manier van de Amarone, met ingedroogde druiven. Daar krijg je een wijn van die diep donkerrood is en een gconcentreerde smaak heeft met een klein restzoetje.

Uit Frankrijk

Plos de Vents uit het zuiden van Frankrijk heeft alles wat je van een Franse wijn mag verwachten, zon, vrolijkheid met een prachtige ondertoon van  rijpheid.