Wat maakt biologische wijn sexy? Deel 4 en afsluiting

 

De smaak…uiteindelijk draait het bij wijn om smaak en dat is persoonlijk en dat zal het gelukkig altijd blijven. Ja, er zijn nog steeds biologische wijnen die hoog in hun zuren zitten of een beetje naar dieselolie smaken of die zo gerijpt zijn dat ze op oude schimmelkaas lijken. Vaak is dat zo bedoeld, want we gaan ervan uit dat de wijnmaker wijn maakt die hij/zij lekker vindt. Soms is het een beetje “green washing” en doet een producent het biologisch, om een markt te vinden in deze tijdgeest, wetende dat een wijnliefhebber er best een paar euro meer voor wil uitgeven.

Wij willen graag voor jullie een voorselectie maken uit de verkrijgbare biologische en biologisch dynamische wijnen en die aan jullie voorstellen. Onze smaak is best breed en wij weten ook dat je best een paar euro meer wilt uitgeven voor een wijn die je echt lekker vindt, maar niet zo maar, niet zonder te proeven. En daarom organiseren wij proeverijen, bij mensen thuis, op een feestje, bij een netwerkborrel. En we geven informatie over de wijn en over de combinatie met gerechten. Dan kan iedereen zelf beslissen… want smaak is persoonlijk.

Als je dan thuis, met vrienden, een fles open trekt van die biologische of biologisch dynamische wijn, met een goed hapje eten, haardvuur of barbecue, terras of balkon, muziek erbij, goed gesprek, wetende dat je de wereld hebt geholpen een stukje schoner en mooier te maken…

Dat, DAT vinden wij, van Slow Wines, sexy…